Врачанска теменуга

0.0
Работно време:
11:00 - 22:30 ч.
отворено
Доставка:
3.99 лв.
40 мин.

"Врачанска теменуга" се намира в подножието на бърдо Веслец, близо до град Враца. Именно там се намира лозовият масив с насаждения на прочутия врачански мискет, подходящ за направа на вина и ракии.


Ракия

Ракия "Врачанска теменуга" /селекция/

"Врачанска теменуга" /селекция/ е типична българска висококачествена ракия от селектирано грозде сорт врачански мискет, отглеждан на най-подходящото място за него, а именно до град Враца. Ракията се отличава с наситен мискетов аромат, в който се долавят леки нюанси на теменужка. Притежава мек и приятен балансиран вкус. Лимитирана серия 9220 бутилки. Алк.: 40 % 0.5 л.
20 лв.

Ракия "Врачанска теменуга" /отлежала/

"Врачанска теменуга" /отлежала/ е ракия от врачански мискет, гледан в непосредствена близост до град Враца, откъдето идва и уникалността на продуктите от него. Ракията отлежава 6 месеца в рециклирани френски дъбови бъчви, минимум 12 месеца в иноксови съдове и след това продължава отлежаването в бутилка. Ракията притежава златистожълт цвят. Характеризира се с аромат на индрише, ванилия и множество подправки. Притежава отличителен индивидуален вкус, придобит от сблъсъка на ароматите. 0.5 л.
20 лв.

Вино

Вино The Place Single Vineyard

Бяло вино "Врачански мискет" The Place Single Vineyard 2019 г. е продукт на "Врачанска теменуга" от врачански мискет, отглеждан върху най-подходящия тероар за сорта, а именно този до Врачанския Балкан. Виното е с бистър сламеножълт цвят. Ароматът е интензивен и притежава характерните цветисти нотки за мискета. Вкусът е плътен и богат. 0.750 л.
12 лв.

Вино "Врачанска теменуга" /black edition/

"Врачанска теменуга" /black edition/ е уникално по рода си бяло сухо вино от типичен български сорт - врачански мискет, отглеждан на най-благоприятния за него тероар - до град Враца. "Врачанска теменуга" /black edition/ е вино, носител на златен медал от INTERNATIONAL BALKAN WINE FEST 2022. Виното има зеленикав оттенък, характерен именно за този сорт. Носът му е интензивен, но не остър. Характеризира се с комбинацията на флорални аромати и аромати на сушени кайсии и праскови. Вкусът е елегантен, наситен и балансиран с дълъг послевкус. Лимитирана серия от 3045 бутилки. 0.750 л.
20 лв.

Вашата поръчка