Врачанска теменуга

0.0
Работно време:
11:00 - 22:30 ч.
затворено
Доставка:
4.99 лв.
40 мин.

"Врачанска теменуга" се намира в подножието на бърдо Веслец, близо до град Враца. Именно там се намира лозовият масив с насаждения на прочутия врачански мискет, подходящ за направа на вина и ракии.


Ракия

Ракия "Врачанска теменуга" /селекция/

"Врачанска теменуга" /селекция/ е типична българска висококачествена ракия от селектирано грозде сорт врачански мискет, отглеждан на най-подходящото място за него, а именно до град Враца. Ракията се отличава с наситен мискетов аромат, в който се долавят леки нюанси на теменужка. Притежава мек и приятен балансиран вкус. Лимитирана серия 9220 бутилки. Алк.: 40 % 0.5 л.
23 лв.

Ракия "Врачанска теменуга" /отлежала/

"Врачанска теменуга" /отлежала/ е ракия от врачански мискет, гледан в непосредствена близост до град Враца, откъдето идва и уникалността на продуктите от него. Ракията отлежава 6 месеца в рециклирани френски дъбови бъчви, минимум 12 месеца в иноксови съдове и след това продължава отлежаването в бутилка. Ракията притежава златистожълт цвят. Характеризира се с аромат на индрише, ванилия и множество подправки. Притежава отличителен индивидуален вкус, придобит от сблъсъка на ароматите. 0.5 л.
23 лв.

Вино

Вино "Врачанска теменуга" /white edition/

Бяло вино "Врачанска теменуга" /white edition/ 2022 г. е продукт на "Врачанска теменуга" от врачански мискет, отглеждан върху най-подходящия тероар за сорта, а именно този до Врачанския Балкан. Виното е с бистър сламеножълт цвят. Ароматът е интензивен и притежава характерните цветисти нотки за мискета. Вкусът е плътен и богат. 0.750 л.
12 лв.

Вино "Врачанска теменуга" /black edition/

"Врачанска теменуга" /black edition/ е уникално по рода си бяло сухо вино от типичен български сорт - врачански мискет, отглеждан на най-благоприятния за него тероар - до град Враца. "Врачанска теменуга" /black edition/ е вино, носител на златен медал от INTERNATIONAL BALKAN WINE FEST 2022. Виното има зеленикав оттенък, характерен именно за този сорт. Носът му е интензивен, но не остър. Характеризира се с комбинацията на флорални аромати и аромати на сушени кайсии и праскови. Вкусът е елегантен, наситен и балансиран с дълъг послевкус. Лимитирана серия от 3045 бутилки. 0.750 л.
20 лв.

Розе "Вратцата"

Розе от каберне совиньон и мавруд- съчетание на български и чужд сорт- 0.750 мл.
16 лв.

Червено #ВиноБезИме

Червено сепажно вино от каберне совиньон, каберне фран, рубин и дорн фелдер- 0.750 мл.
16 лв.

Вашата поръчка